van der Leeuw Stichting

Crowdfunding ‘Mijmeringen. Over kunst, lichaam en religie’

Terug naar overzicht
Geplaatst op03 jul 2021

Arent Weevers schreef een persoonlijk boek dat een verdiepend inzicht geeft in zijn werk en drijfveren als theoloog en kunstenaar. “Voor mij zijn kunst en theologie de twee boezems van één hart. Beide worden doorstroomd door het verlangen naar een menswaardig bestaan,” schrijft Weevers.

Weevers: “‘Mijmeringen’ is een boek geschreven voor jou. Jij die zich durft te verwonderen over het leven. Voor mij zit die verwondering in de paradox van kwetsbaarheid en levenskracht. Je vindt het terug in mijn mediakunst - in het boek verbeeld met mooie foto’s - en in mijn verhalen over thema’s als lichamelijkheid, pijnlijke schoonheid, dood, liefde en inspiratie.
Mijn mediakunst en verhalen worden in het boek aangevuld door kenners en critici. Met het voorwoord door de Amerikaanse specialist op het terrein van kunst en religie - prof.dr. Aaron Rosen - als highlight.”

In het boek staan tevens bijdragen van Petran Kockelkoren, Joost de Wal, Réne Kok, Wouter Prins, Annette Doms, Ludger Pfanz, Ingrid de Zwart, Anikó Ouweneel-Tóth en David Dramm.

Op voordekunst.nl is Arent Weevers een crowdfundingsactie gestart voor de publicatie van het boek. Draagt u het project een warm hart toe? Via deze pagina kunt u doneren: https://www.voordekunst.nl/projecten/12404-kunst-kwetsbaarheid-en-bezieling/.