van der Leeuw Stichting

Uitnodiging Smeken om verbeelding

Op 29 november organiseert de Van der Leeuwstichting Smeken om verbeelding, een afwisselend programma rond kunst en religie in De Nieuwe Liefde te Amsterdam. Deze dag is niet alleen bedoeld voor donateurs, maar ook voor kunstenaars, theologen, creatieven en anderen die geïnteresseerd zijn in het snijvlak tussen kunst en religie. Wij stellen het erg op prijs als u mogelijke belangstellenden wilt wijzen op Smeken om verbeelding. Klik hieronder op de 'Flyer Smeken om verbeelding' en stuur deze flyer door aan belangstellenden. 

 

U kunt ook gebruik maken van de volgende tekst om door te sturen: 

UITNODIGING SMEKEN OM VERBEELDING

Op zaterdag 29 november organiseert de Van der Leeuwstichting Smeken om verbeelding in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Smeken om verbeelding is een dag vol installaties, workshops, interviews en lezingen rond kunst en religie. De Van der Leeuwstichting brengt al 60 jaar kunst en religie in elkaars vaarwater met prikkelende kunstprojecten zoals De Engelenzender van Moniek Toebosch, een vertolking van Psalm 122 door Willem Breuker, en het werk 'Kathedraal' van Marinus Boezem in Zeeland. 

Tijdens Smeken om verbeelding wordt aandacht besteed aan all kunstdiciplines. Drie jonge theatermakers worden geïnterviewd over hun fascinatie voor religie. Onderzoeker Lieke Wijnia gaat in op muziek en sacraliteit, beeldend kunstenaar Gosse de Kort presenteert zijn ontwerp voor een mobiel altaar, architect Narda Beunders vergelijkt haar ontwerp voor een ‘Gebouw om in te geloven’ met het ontwerp Wheels of heaven dat architect Aldo van Eyck in de jaren ’60 voor de stichting maakte, beeldhouwer Anjet van Linge mediteert met bezoekers rond haar installatie ‘Ik ben een woord’ en dichter Alexis de Roode gaat in op het werk van Willem Barnard / Guillaume van der Graft en Broeder Dieleman zingt zijn Zeeuwse folk, doorspekt met religieuze thema's. Tenslotte zijn er twee korte films te zien: Gods Lam en Via Dolorosa. Bezoekers kunnen uit het aanbod hun eigen programma samenstellen.

Smeken om verbeelding is voor iedereen toegankelijk. Kaarten kosten in de voorverkoop 15 euro, aan de deur 17,50 euro. Tevens zijn er combinatietickets beschikbaar met het Geestdrift Festival dat op 8 november in Utrecht plaatsvindt. Combinatietickets kosten 30,00 euro. Reserveren van kaarten kan via vanderleeuwstichting@gmail.com